Safvet'te Yangın Tatbikatı

Safvet

Sivil Savunma Haftası nedeniyle Özel Safvet Koleji`nde düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Özel Safvet Koleji’nde Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen yangın tatbikatı öğrencilerden büyük ilgi gördü. Gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından gerçekleştirilen tatbikatta okul öğretmenlerine yangın, yangından korunma yolları ve öğrencilerin binadan nasıl tahliye edileceği konularında bilgilendirme yapıldı.

 

4 KATLI BİNA 45 SANİYEDE BOŞALTILDI

Yangın sirenlerinin çalmaya başlamasıyla tatbikat başladı. Safvet Koleji Sivil Savunma Kulübü tarafından yapılan personel tahliye ve sivil savunma tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı tatbikatta, 4 katlı okul binası 45 saniyede öğrenciler ve personel tarafından başarıyla boşaltıldı.

 

UYGULAMALI BİLGİLER VERİLDİ

Büyük heyecan içinde izlenen tatbikatta itfaiye ekipleri tarafından okul bahçesinde temsili yakılan ateş, öğrencilere uygulamalı bilgiler verilerek söndürüldü. Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından öğrencilere sivil savunma ve itfaiyenin çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Başarılı geçen sivil savunma tatbikatı sonrasında öğrenciler İtfaiye personelini teşekkür ederek alkışlar içinde yeni görevlerine uğurladılar.

 

TATBİKATLARI BELİRLİ PERİYOTLARDA YAPMALIYIZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdür Yardımcısı Ali Kabukçu, “Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine gerçekleştirdikleri tatbikat ve verdikleri eğitimden dolayı teşekkür ederiz. Ülkemiz deprem kuşağında olan bir ülke olması dolayısıyla bu tür tatbikatları belirli periyotlarla gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu şekilde hem okul hem öğrenci hem de personel olarak her an hazırlıklı olmuş oluyoruz” şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07